dimecres, 21 de desembre del 2011

Sota-monestir en positiu


"les idees que tenim en aquí si són vinculants o no són vinculants jo penso que sí, per això s'està preguntant, és a dir, si fem un debat i resulta que tothom està d'acord en que aquesta zona d'aquí han de ser horts per sempre més evidentment l'Ajuntament no hi farà un pla urbanístic desenvolupant habitatges."

Miquel Vilanova, regidor d'Urbanisme

1 comentari:

Marc ha dit...

L'Ajuntament sap que la llei obliga a fer processos participatius en el desenvolupament de nous plans urbanístics, per això es van fer aquelles dues xerrades informatives a finals del 2011.
Però un procés participatiu no és això. En quin moment es van poder plantejar alternatives? Tothom que volia parlar, va poder fer-ho? quin espai es va donar al públic assistent per a poder desenvolupar alguna proposta?

Un procés participatiu, al meu entendre, s'hauria de basar en diferents grups de treball en els que es pogués analitzar els diferents elements afectats, les diferents necessitats globals, tant de la zona com de la ciutat, contraposant les diferents idees (de l'Ajuntament, dels propietaris de la zona, de la ciutadania...) i mirant col·lectivament la viabilitat de les diferents aportacions, amb un retorn dels resultats i de les decisions que finalment pren l'Ajuntament.

Tant de bo un procés participatiu fos per a que el poble decidís com s'ha de desenvolupar la zona, però la llei no diu això, només diu que el poble pugui opinar, deixant la porta oberta a que, igualment, l'Ajuntament acabi fent el què vol.

El més trist de tot plegat és que ni tant sols ens han deixat reflexionar i opinar.

Marc