divendres, 16 de desembre del 2011

Qui té un hort, té un tresor

El passat dimarts 13 de desembre, l'Ajuntament de Banyoles va realitzar una sessió informativa oberta a tota la ciutadania per tal de recollir la nostra opinió sobre l’ordenació urbanística de la zona sota monestir, una de les poques zones on es conserva la xarxa de recs i horts que caracteritzava Banyoles.

En aquesta primera sessió, un dels plantejaments que va fer el regidor d'urbanisme és que si no hi ha persones interessades en treballar els horts, potser no té sentit conservar-los com a tals, obrint la possibilitat de destinar els terrenys a altres usos: residencials, equipaments, etc.

En aquest context, diferents persones que vam participar en la sessió hem considerat interessant poder elaborar un llistat de persones que estarien disposades a treballar un hort però que actualment no hi tenen accés.

Així doncs, si aquest és el teu cas, t'animem a que ens escriguis un correu electrònic a l'adreça - vullhortabanyoles@gmail.com - amb les següents dades:

- Nom i cognoms
- Edat
- Correu electrònic o telèfon de contacte
- Preferència d'ubicació de l'hort (sota-monestir, guèmol, pla de l'ametller, fora del municipi...)

També us animem a fer-ne el màxim de difusió a través de qualsevol canal (facebook, webs de les vostres entitats, etc.) per tal de fer-ho arribar a tota aquella gent a qui pugui interessar.

Finalment, dir-vos que el recompte de persones el volem exposar a la segona sessió que l'Ajuntament té programada pel proper 20 de desembre de 2011 de les 7 a les 9 del vespre a l'Auditori de l’Ateneu (carrer Canal, 19), titulada “Criteris i objectius i alternatives”.

Tot i així, si us agradaria poder treballar un hort, no deixeu d'escriure'ns encara que sigui passada aquesta data, ja que hi ha diferents col·lectius que estan treballant per engegar algun projecte d'aquestes característiques per tal de facilitar l’accés a la terra a totes les ciutadanes i ciutadans interessats.

Les dades personals recollides seran utilitzades únicament per les finalitats exposades i en cap cas les dades de contacte sortiran publicades.