dissabte, 14 de maig del 2011

Interpretant Junts per Banyoles, abans ERC, tot responent perquès

Des de fa uns dies hi ha qui pretén silenciar-me a base d'un esclat d'incontinència verbal en forma d'exabruptes i desqualificacions varies. L'episodi va iniciar-se arran de la publicació dels sous dels diputats del Parlament de Catalunya on destaco com a exemple proper la nòmina de l'ex-alcalde Pere Bosch i Cuenca.  Altrament durant les anteriors eleccions vaig viure una situació similar que respon a unes maneres de fer política de baix nivell i d'uns que reneguen de la transparència que ha de prevaldre en la gestió dels interessos públics.

L'anterior equip de govern d'ERC, va liderar una gestió nefasta per a la ciutat de Banyoles deixant un llegat en forma de dèficit de 15.000.000 d'euros i que avui encara la ciutat n'arrossega les conseqüències. Per què provoca malestar divulgar aquest fet?
Perquè difondre la incompetència resta vots i fa perillar la cadira d'alguns en institucions com la Diputació de Girona o el Consell Comarcal. És per això que cal denunciar amb veu alta quines són les motivacions d'uns pocs escollits que maneguen l'acció política de Junts per Banyoles, abans ERC.

Quin ús en va fer ERC del poder, al obtindre uns bons resultats a nivell comarcal i aconseguir entrar a la Diputació el 2007?
L'Enric Vilert, “l'independentista d'esquerres”, un cop coronat al front de la Diputació de Girona amb el clar objectiu de solidaritzar-se amb la seva pròpia butxaca, va decidir apujar-se la nòmina un 42,8%, guanyant uns 8.000 euros més que el President del Govern espanyol. En total uns injustificables 98.000 euros l'any.

Quina ha estat la despesa econòmica que han comportat els càrrecs de confiança, assessors a dit i auxiliars a la Diputació de Girona durant els últims quatre anys?
El conjunt de retribucions arriba als 4.144.000 euros, es a dir, uns 700.000.000 milions de les antigues pessetes (probablement serà més). Mentrestant rebaixen sous amb l'estisorada als funcionaris, els jubilats, a serveis bàsics com l'educació o el que és més greu, a la sanitat. També es  preocupant el silenci dels partits al voltant de reduir la despesa pública d'aquest personal sobreafegit que cobra importants quantitats de la corporació.

Quins banyolins han gaudit d'un càrrec a la Diputació i disposen d'opcions per continuar beneficiant-se d'uns sous sobredimensionats en el cas de que la marca blanca Junts per Banyoles, o sigui ERC, obtingui uns bons resultats?
Com a vicepresident, Jaume Sitjà, que ha cobrat uns immorals 70.000 euros l'any, més dietes a 100 euros i assistències a les comissions informatives que comporten un plus de 793,66 euros. També cobra com a regidor a l'Ajuntament de Banyoles.
Dins l'apartat de càrrecs de confiança, com a director d'àrea, Miquel Aguirre rep uns immorals 58.000 euros l'any, per la feina que qualsevol persona realitzant un concurs de mèrits o una prova d'accés podria exercir per un cost molt inferior. I finalment en Joan Julià com a coordinador de grup d'ERC,  tot i que desconec amb què consisteix aquest tipus de feina, rep uns immorals 52.500 euros l'any

Com podríem avaluar de manera objectiva la feina feta d'ERC, ara Junts per Banyoles, en els darrers quatre anys en els plens de l'Ajuntament com a grup majoritari a l'oposició?
ERC amb sis regidors ha presentat al voltant de 6 mocions. En comparació ICV-Independents de Banyoles, amb una regidora, Núria Langa, n'ha presentat unes 36.  Amb tota la raó Sandra Pazos, alcaldable per la CUP sosté que els sis regidors d'ERC “s'han limitat a escalfar la cadira”.   

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tocat a tota la línia de flotació!!!!!

Anònim ha dit...

Esperem veure'ls ven aviat fent cua amb els cinc milions d'aturats.