dijous, 23 d’octubre del 2008

Crònica d’una inauguració

Avui fa una setmana es va inaugurar l'exposició "Sedentaris" al museu Darder, exposició que, dit de passada, és molt recomanable de veure. En aquest acte varem tenir la presència de dos delegats de La Caixa (que son els que paguen l'exposició), a més del responsable, el director del Museu, i com no, l'Alcalde de Banyoles.

La veritat que aquests actes acostumen a ser llargs i pesats. Però aquest cop, com és costum en ell, el Sr. Miquel Noguer ens va "distreure" amb el seu humor espontani. Noguer no va poder començar millor, és dir, posant la pota fins el fons. Les seves primeres paraules varen ser "Em trobo en una situació estranya, no sé si parlar com alcalde de Banyoles o bé com a membre de La Caixa". Alguns dels presents, primer ens varem esgarrifar, però després només podíem riure tot pensant si realment tenia o no gràcia.

Però el "recital" no es acabar aquí: tot seguit va aprofitar per lloar la figura del fins ara responsable de la Caixa a comarques gironines, dient en tot moment que es coneixen de fa temps, que es una gran persona... En 5 minuts va quedar clar que el Sr. Noguer gaudeix d'una bona posició dins La Caixa.

També el Sr Alcalde ens va sorprendre fent-nos descobrir que el jaciment de Vilauba (romà, com tothom sabia fins ara) en realitat és del neolític, com les coves de Serinyà o la Draga.

Per si encara no en teníem prou, i potser per evitar l'avorriment, va recalcar que, l'any que ve, per Sant Martirià no gaudirem de cap exposició de La Caixa. Ja que a ell, li venen moltes ganes de fer-ne una sobre motos. Aquesta exposició serà al Museu Darder i durant el mes de gener. Proposta molt democràtica i adient per al Museu Darder, no?

Després de tot, no em preocupa que el Sr. Noguer no tingui clar si parla en representació de La Caixa al Museu Darder. El que m'amoïna és que tampoc ho tingui clar a l'Ajuntament.

Núria Langa