diumenge, 3 de febrer del 2008

ICV-Independents de Banyoles proposa mesures d’estalvi, reutilització i racionalització en l’ús de l’aigua, en un context de canvi climàtic.

L’excessiu consum actual es de 9 Hm3/any per l’aqüifer del Pla de L’Estany, i de l’Estany s’extreuen 175 mil litres per persona i any.

ICV-Independents de Banyoles proposarà al proper Ple Municipal mesures per reduir i racionalitzar l’ús de l’aigua. El contingut i abast d’aquestes mesures s’estan consultant actualment en un ampli procés participatiu d’entitats interessades.

És evident la necessitat d’una nova cultura de l’aigua en la nova situació hidrològica que sorgeix del canvi climàtic. Malgrat l’existència de l’Estany que ofereix una falsa sensació de seguretat, el fet és que no ens podem conformar amb les mesures preses fins ara en relació amb l’estalvi d’aigua.
Iniciativa per Catalunya Verds-Independents de Banyoles proposarà un conjunt d’actuacions per fer front a la situació que es dibuixa en el futur més proper.

No es tracta d’una declaració d’intencions, sinó d’un Programa d’Actuació amb mesures d’estalvi i racionalització concretes, sensates, necessàries i ambicioses, que esperem siguin compartides per la resta de les forces polítiques amb representació municipal, i assumides per la ciutadania, donades les noves condicions que el canvi climàtic està creant en les nostres societats.

Al mateix temps, volem animar a tota la ciutadania per tal que afegeixi les seves propostes a través de la nostra Plana Web: http://www.iniciativa.cat/plaestany/